EK voetbal in maximaal 2 landen en WK met 48 deelnemers niet haalbaar

EK voetbal niet in meer dan twee landen

Het EK 2020 zal gespeeld gaan worden in 13 verschillende Europese steden. Deze speelsteden liggen in 13 landen, verspreidt over heel Europa. De FIFA heeft voor deze opzet gekozen vanwege het 60-jarig bestaan van het Europees Kampioenschap voetbal.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft echter laten weten dat deze opzet eenmalig is. Volgens hem wordt er op korte termijn geen EK voetbal in meer dan twee landen gehouden. De organisatie van zo'n groot voetbaltoernooi is erg moeilijk, waardoor Ceferin de organisatie in de handen wil van maximaal twee landen.

De UEFA is wel tevreden over het aantal deelnemende landen aan het EK voetbal. Momenteel nemen 24 landen deel aan het toernooi en dat is volgens Ceferin een goed aantal. Het EK 2016 was een geslaagd toernooi met veel kleinere voetballanden die goed presteerden. Ook waren de inkomsten voor de UEFA hoger dan ooit tevoren.

WK voetbal met 48 landen is niet haalbaar

Het WK voetbal wordt vanaf 2026 gespeeld met maar liefst 48 deelnemers. Dat heeft de FIFA vorig jaar besloten. Volgens Aleksander Ceferin van de UEFA is zo'n groot voetbaltoernooi bijna niet haalbaar.

Hoe meer deelnemers, hoe meer er georganiseerd moet worden. Er moeten bijvoorbeeld voldoende luxe hotels, goede trainingsvelden en grote voetbalstadions in het gastland aanwezig zijn. Daardoor zijn er amper gegadigden die het Wereld Kampioenschap voetbal kunnen organiseren.

In Europa kunnen volgens de UEFA-voorzitter twee of drie landen het WK in de toekomst organiseren. In Afrika kan niemand zo'n groot toernooi aan. Hij verwacht dat het zelfs voor de Verenigde Staten en China geen makkelijke opgaaf zal gaan worden. 

Waarschijnlijk moet het WK voetbal door meerdere landen georganiseerd gaan worden. Het enige toernooi dat in meerdere landen werd gespeeld, was in 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 22-03-2017 20:00 | Bijgewerkt op: 22-03-2017 20:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'EK voetbal in maximaal 2 landen en WK met 48 deelnemers niet haalbaar'


Meer reacties tonen


Deel 'EK voetbal in maximaal 2 landen en WK met 48 deelnemers niet haalbaar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het EK voetbal zal niet in meer dan 2 landen plaatsvinden. Het EK 2020 is de enige uitzondering. Ook is een WK voetbal in 2026 met 48 landen niet haalbaar.