EK 2020 uitgezonden vanuit Vijfhuizen

Wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020 worden vanuit Vijfhuizen uitgezonden. Het Nederlandse dorp is door de UEFA aangewezen als hoofdkwartier voor het uitzendcentrum.

De organisatie van het EK voetbal heeft het dorp in Noord-Holland verkozen tot International Broadcast Centre (IBC), waar alle tv-beelden uit de stadions doorgezonden worden naar de televisiezenders. In Nederland heeft de NOS de uitzendrechten verkregen.

De locatie in Vijfhuizen is gekozen vanwege de gunstige ligging bij Schiphol, Amsterdam en Haarlem. In aanloop naar het toernooi in 2020 zullen minstens 1.000 mensen werkzaam zijn in het evenementengebouw. Zij zullen een paar miljard voetbalfans voorzien van tv-beelden.

Het IBC zal bestaan uit verschillende faciliteiten op gebied van techniek, productie en zending. Ook komen er studio's en regiekamers.

 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-12-2018 21:30 | Bijgewerkt op: 04-12-2018 21:30 | Auteur: Patrick


Deel 'EK 2020 uitgezonden vanuit Vijfhuizen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020 worden vanuit Vijfhuizen uitgezonden. Het Nederlandse dorp is door de UEFA aangewezen als uitzendcentrum.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!