EK 2020 logo van Dublin onthult met de Samuel Beckett Bridge

Speelstad Dublin heeft het EK 2020 logo onthuld, waarop de Samuel Beckett Bridge is afgebeeld. De warmte van het Ierse welkom staat garant voor een groot voetbalfeest in 2020.

EK 2020 logo van Dublin onthult met de Samuel Beckett Bridge

Het logo is onderdeel van de visuele identiteit van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Elke speelstad mag een eigen brug aan het logo toevoegen, als symbool voor verbondenheid tussen landen en voetbalfans. Ierland en Dublin hebben gekozen voor de Samuel Beckett Bridge.

Afgevaardigden van de UEFA en de Ierse voetbalbond waren aanwezig bij de presentatie, evenals hoofd van de regering, Enda Kenny en lokale bestuurders van Dublin. Vanuit de voetbalwereld waren bondscoach Martin O'Neill en zijn assistent Roy Keane aanwezig bij de onthulling van het logo van Dublin voor het EK voetbal in 2020.

Volgens John Deleney kijkt heel Ierland uit naar de komst van het EK voetbal. Het land zal profiteren van de sport, toerisme en economische voordelen van het toernooi. Voormalig aanvoerder Robbie Keane hoopt op een succes van de volgende generatie voetballers. Hij sprak een videoboodschap in vanuit Los Angeles, waar hij speelt voor LA Galaxy.

Frantisek Laurinec, lid van de UEFA, prees Ierland en haar supporters om hun geweldige gedrag tijdens andere grote voetbalevenementen. Volgens hem is Ierland vol echte voetbalpassie en zijn de fans een twaalfde man voor de nationale ploeg.

Dublin en de Dublin Arena zijn gastheer voor drie groepswedstrijden en een achtste finale. De hoofdstad van Ierland is één van de 13 speelsteden van EURO 2020, als onderdeel van het 60-jarig bestaan van het Europese voetbaltoernooi.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 26-11-2016 12:00 | Bijgewerkt op: 26-11-2016 12:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'EK 2020 logo van Dublin onthult met de Samuel Beckett Bridge'


Meer reacties tonen


Deel 'EK 2020 logo van Dublin onthult met de Samuel Beckett Bridge'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Speelstad Dublin heeft het EK 2020 logo onthuld, waarop de Samuel Beckett Bridge is afgebeeld. Het warme Ierse welkom staat garant voor een voetbalfeest in 2020.