De Amsterdam Arena ondergaat in aanloop naar het EK 2020 een flinke verbouwing

De Amsterdam Arena ondergaat in aanloop naar het EK 2020 een flinke verbouwing. De buitenkant en de omloop van de tweede ring worden aangepakt. Dit was al bekend, maar er zijn nu nieuwe impressies beschikbaar. Dit is hoe het stadion er straks uit komt te zien.

EK 2020 Amsterdam Arena verbouwing

Het is de bedoeling dat richting de zomer van 2016 wordt gestart met de eerste fase van de werkzaamheden. Het is een flink project en er komt veel bij kijken. “De oostkant van de Arena willen we op tijd klaar hebben voor de start van seizoen 2017/2018,” meldt directeur Henk Markerink.

De Amsterdam Arena kan pas met de bouw beginnen als het over de juiste vergunning beschikt. Er is bij de gemeente een officiële aanvraag ingediend voor een bouwvergunning. De aanvraag bevat de volledige bouwkundige uitwerking van het finale ontwerp. En daar wordt het interessant!

We kunnen nu precies zien welke metamorfose de Amsterdam Arena te wachten staat, hoe dat gaat gebeuren en wat het resultaat wordt. Het leuke is dat nieuwe impressies beschikbaar zijn, zodat we goed kunnen bekijken hoe bijvoorbeeld de nieuwe omloop van de tweede ring eruit komt te zien.

“We realiseren een ontzettende verbetering voor mensen op de tweede ring,” vervolgt Markerink. “Er komt meer ruimte, waardoor er in de toekomst veel minder gedrang is als je een hapje of een drankje gaat halen. De buitenkant van de Arena krijgt een meer hedendaagse look. Het aanzien van het stadion gaat opnieuw vooruit.”

Wat verder opvalt: als je de impressies aan de noordzijde van de Amsterdam Arena bekijkt, zijn er twee nieuwe gebouwen getekend. Er is ruimte gereserveerd voor 'toekomstige plintbebouwing'. Hoe zit dat? Er zijn nog twee kavels beschikbaar. Met die kavels staat inderdaad iets te gebeuren, bevestigt Markerink.

Het is de bedoeling dat er in de hoek van de fly-over kantoorruimte komt, met hieronder een veel fraaiere locatie voor de stadionkassa's. Ook langs het spoor is een kavel beschikbaar. De plannen hiervoor zijn nog pril en hebben niets met Ajax en het EK 2020 te maken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-03-2016 00:00 | Bijgewerkt op: 05-03-2016 00:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'De Amsterdam Arena ondergaat in aanloop naar het EK 2020 een flinke verbouwing'


Meer reacties tonen


Deel 'De Amsterdam Arena ondergaat in aanloop naar het EK 2020 een flinke verbouwing'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Amsterdam Arena ondergaat in aanloop naar het EK 2020 een flinke verbouwing