Brussel is mogelijk toch geen speelstad voor het EK 2020

Brussel wordt mogelijk toch geen speelstad voor het Europees Kampioenschap 2020. In de stad zouden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld worden, maar de UEFA beslist op 7 december 2017 of dit voetbalfeest nog door gaat in België.

Het probleem is dat Brussel een nieuw voetbalstadion wil neerzetten, op een parkeerplaats vlak naast het Koning Boudewijnstadion. Deze grond is echter niet van de hoofdstad, maar van Vlaanderen en deze politici zijn tegen de komst van het gebouw. Hierdoor heeft de bouw van het nieuwe Eurostadion al flinke vertraging opgelopen en dreigt Brussel het EK 2020 mis te lopen.

Uiteraard moeten de wedstrijden wel gewoon gespeeld worden. UEFA-voorzitter Ceferin denkt dat Stockholm, Cardiff en Londen hiervoor geschikte kandidaten zullen zijn. Maar tot 7 december zal men vertrouwen dat het goed komt met de problematiek in België.

De wedstrijden van het EK 2020 zullen in 13 speelsteden gehouden gaan worden, verspreid over heel Europa. Ook Amsterdam is gastheer voor drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 29-09-2017 10:15 | Bijgewerkt op: 29-09-2017 10:15 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Brussel is mogelijk toch geen speelstad voor het EK 2020'


Meer reacties tonen


Deel 'Brussel is mogelijk toch geen speelstad voor het EK 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Brussel wordt mogelijk toch geen speelstad voor het EK 2020. Door politieke problemen loopt de bouw van het nieuwe Eurostadion flinke vertraging op.