Boedapest onthult het EK 2020 logo met de Szechenyi Chain brug

Boedapest heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. De hoofdstad van Hongarije heeft een zeer rijke voetbalgeschiedenis, wat ook nadrukkelijk bleek tijdens de presentatie van het logo. De stad is één van de 13 speelsteden die wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal zullen organiseren. Boedapest organiseert drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Op het logo van speelstad Boedapest staat de vernieuwde Széchenyi Chain brug. Deze brug is gebouwd over de rivier de Danube. 

Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK voetbal, wordt het voetbaltoernooi door heel Europa gespeeld. Het EK logo bevat een brug voor elke speelstad. Een brug is het symbool van verbondenheid en de UEFA wil hiermee verbondenheid tussen de verschillende Europese steden en landen uitstralen.

Boedapest en Hongarije zullen volgens de UEFA voorzitter een fantastische organisator van het EK voetbal in 2020 zijn. Ook benadrukte hij de geweldige vooruitgang van het Hongaarse voetbal op alle niveau's. Het toernooi zal de jeugd inspireren om meer betrokken te raken bij de voetbalsport. De Hongaarse hoofdstad zal alle voetbalfans uit Europa welkom heten tijdens het EK 2020.

Minister van binnenlandse zaken was aanwezig bij de onthulling en ook UEFA voorzitter Aleksander Ceferin was er bij. Het is volgens Ceferin de plicht van de UEFA om alle voetbalfans uit Europa samen te brengen bij dit jubileum. Hij vertelde dat zijn overgrootvader van Hongaarse afkomst was.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-11-2016 21:30 | Bijgewerkt op: 17-11-2016 21:30 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Boedapest onthult het EK 2020 logo met de Szechenyi Chain brug'


Meer reacties tonen


Deel 'Boedapest onthult het EK 2020 logo met de Szechenyi Chain brug'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Boedapest heeft het EK 2020 logo van de speelstad onthuld. Op het logo van speelstad Boedapest staat de Széchenyi Chain brug, als symbool van verbondenheid.