Belgie en Brussel onthullen EK 2020 logo met de Pont Sobieski brug

België houdt van voetbal en Brussel is trots op het feit dat zij een speelstad mogen zijn van het Europees Kampioenschap voetbal. Afgelopen woensdag heeft België hun logo voor het EK 2020 onthuld.

Belgie en Brussel onthullen EK 2020 logo met de Pont Sobieski brug

In de indrukwekkende Brusselse City Hall waren vooraanstaande gasten van de UEFA aanwezig, evenals leden van de Belgische voetbalbond en de overheid. Brussel is één van de 13 speelsteden voor het EK voetbal in 2020.

Brussel is de tiende speelstad die het logo onthuld. Elk van de 13 logo's hebben een iconische brug van de stad in kwestie. Deze brug staat voor het samenbrengen van landen en voetbalfans.

Op het logo van België staat de Pont Sobieski afgebeeld. 

De speelstad zal drie groepswedstrijden en een achtste finale van het EK 2020 organiseren. Deze wedstrijden worden gespeeld in een nog nieuw te bouwen voetbalstadion naast het Roi Baudouin stadion. In dit laatste stadion speelden zich diverse wedstrijden van het EK 2000 af, georganiseerd door België en Nederland.

UEFA voorzitter Aleksander Ceferin sprak lovende woorden over het Brusselse evenement. "Jullie stad is het hart van Europa en zal nu ook het hart van een speciaal Europees Kampioenschap voetbal worden. We zien er naar uit om naar België te reizen met de gepassioneerde fans en het getalenteerde team."

"De UEFA is erg blij dat het toernooi gespeeld kan worden in de Europese hoofdstad", zei vice-voorzitter Michael van Praag. "En België is niet alleen goed in het spelen van voetbal, maar ook goed in het organiseren van een voetbaltoernooi."

Een groep van Brusselse scholieren waren gekleed als de Rode Duivels en brachten de Henri Delaunay beker naar de City Hall. "Deze kinderen staat voor de toekomst waarin sport mensen samenbrengt", zei minister Guy Vanhengel.

Ook de burgemeester Yvan Mayeur van Brussel is trots op zijn stad. "We zijn trots dat Brussel, als het hart van Europa, één van de speelsteden van het EK 2020 mag zijn."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-12-2016 12:00 | Bijgewerkt op: 16-12-2016 12:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Belgie en Brussel onthullen EK 2020 logo met de Pont Sobieski brug'


Meer reacties tonen


Deel 'Belgie en Brussel onthullen EK 2020 logo met de Pont Sobieski brug'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!België en Brussel hebben hun EK 2020 logo onthuld. Daarop staat de Pont Sobieski brug afgebeeld. België is gastheer in een nog nieuw te bouwen voetbalstadion.