Amsterdam wil ook in 2021 speelstad van het EK voetbal zijn

De Johan Cruijff Arena stelt zich ook beschikbaar voor het EK 2021. Amsterdam mocht voor de editie van 2020 vier wedstrijden organiseren, en wil volgend jaar ook speelstad zijn.

Vanwege het Coronavirus is het toernooi met een jaar uitgesteld. Dit betekent dat veel stadiondirecteuren moeten schuiven in de agenda. Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijff Arena, heeft aangegeven dat Amsterdam ook de verplaatste wedstrijden wil gaan organiseren.

De voetbalstadions houden in hun planning allemaal rekening met grote sportevenementen als het EK en WK. Deze situatie gooit roet in het eten, waardoor stadions opnieuw bekijken of ze interesse hebben. De Amsterdamse directeur zegt er nog vol voor te gaan, ondanks de vele andere evenementen in 2021.

De UEFA heeft al aangegeven graag met alle speelsteden verder te willen, maar München, Rome en Bilbao twijfelen over hun nieuwe beschikbaarstelling.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-04-2020 12:00 | Bijgewerkt op: 20-04-2020 12:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Amsterdam wil ook in 2021 speelstad van het EK voetbal zijn'


Meer reacties tonen


Deel 'Amsterdam wil ook in 2021 speelstad van het EK voetbal zijn'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Johan Cruijff Arena stelt zich ook beschikbaar voor het EK 2021. Amsterdam mocht vier wedstrijden organiseren, en wil volgend jaar ook speelstad zijn.