Amsterdam wil ook in 2021 speelstad van het EK voetbal zijn

De Johan Cruijff Arena stelt zich ook beschikbaar voor het EK 2021. Amsterdam mocht voor de editie van 2020 vier wedstrijden organiseren, en wil volgend jaar ook speelstad zijn.

Vanwege het Coronavirus is het toernooi met een jaar uitgesteld. Dit betekent dat veel stadiondirecteuren moeten schuiven in de agenda. Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijff Arena, heeft aangegeven dat Amsterdam ook de verplaatste wedstrijden wil gaan organiseren.

De voetbalstadions houden in hun planning allemaal rekening met grote sportevenementen als het EK en WK. Deze situatie gooit roet in het eten, waardoor stadions opnieuw bekijken of ze interesse hebben. De Amsterdamse directeur zegt er nog vol voor te gaan, ondanks de vele andere evenementen in 2021.

De UEFA heeft al aangegeven graag met alle speelsteden verder te willen, maar München, Rome en Bilbao twijfelen over hun nieuwe beschikbaarstelling.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-04-2020 12:00 | Bijgewerkt op: 20-04-2020 12:00 | Auteur: Patrick


Deel 'Amsterdam wil ook in 2021 speelstad van het EK voetbal zijn'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Johan Cruijff Arena stelt zich ook beschikbaar voor het EK 2021. Amsterdam mocht vier wedstrijden organiseren, en wil volgend jaar ook speelstad zijn.


Steun deze gratis website over het EK 2021

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze en toekomstige sites over grote voetbaltoernooien gratis blijven? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.

Alvast heel erg bedankt! Laten we met z'n allen het Nederlands Elftal of de Rode Duivels steunen richting het Europees Kampioenschap 2021!