6 landen zijn reeds gekwalificeerd voor het EK 2020

Met nog één speelronde te gaan, zijn er zes landen reeds gekwalificeerd voor het EK 2020. Per groep plaatsen zich twee teams rechtstreeks voor het eindtoernooi. Nederland heeft grote kans om zich in de laatste wedstrijden te kwalificeren.

De zes landen die al gekwalificeerd zijn voor het EK voetbal zijn:

  • België (10-10-2019)
  • Italië (12-10-2019)
  • Rusland (13-10-2019)
  • Polen (13-10-2019)
  • Oekraïne (14-10-2019)
  • Spanje (15-10-2019)

In poule A heeft Engeland de beste papieren voor kwalificatie. Tsjechië en Kosovo staan vlak bij elkaar, waarmee Kosovo voor een debuut kan zorgen.

Oekraïne heeft zich in poule B al geplaatst. Hierdoor zal Portugal of Servië afvallen voor het hoofdtoernooi.

De strijd in poule C gaat voornamelijk tussen Duitsland en Nederland. Ook Noord-Ierland kan bij puntverlies van de bovenste twee nog een ticket verdienen.

In poule D staan drie landen dicht bij elkaar; Denemarken, Ierland en Zwitserland. Georgië heeft goede aansluiting, maar komt waarschijnlijk net te kort.

Kroatië is in poule E bijna verzekerd van plaatsing, maar ook Hongarije en Slowakije maken nog kans. Wales moet hopen op puntverlies van anderen om nog kans te maken.

Spanje heeft zich in poule F al weten te kwalificeren voor het EK. Zweden en Roemenië strijden om plaats twee, terwijl Noorwegen moet hopen op puntverlies van beide.

Polen is in poule G reeds gekwalificeerd. Oostenrijk staat stevig op plaats twee en heeft alles in eigen hand. Slovenië, Israël en Macedonië hebben evenveel punten, maar komen waarschijnlijk net te kort.

In poule H gaat de strijd tussen Frankrijk en Turkije. IJsland staat vier punten achter met nog twee wedstrijden voor de boeg.

België en Rusland zijn in poule I verzekerd van een plaats op het Europees Kampioenschap. De Belgen moeten nog wel strijden tegen Rusland om plaats één in de groep.

Italië heeft zich in poule J weten te kwalificeren. Finland staat op de tweede plaats en heeft met nog twee wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op Bosnië Herz. en Armenië.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-10-2019 11:00 | Bijgewerkt op: 16-10-2019 11:00 | Auteur: Patrick


Reageer op '6 landen zijn reeds gekwalificeerd voor het EK 2020'


Meer reacties tonen


Deel '6 landen zijn reeds gekwalificeerd voor het EK 2020'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Met nog één speelronde te gaan, zijn er 6 landen gekwalificeerd voor het EK 2020. Nederland heeft kans om zich in de laatste wedstrijden te kwalificeren.